Fruktig bulgurdessert med kanel och kardemumma

Serverar: 6 portioner

Tid: 30 minuter

Med rötter från Marocko.

Ingredienser

  • 4 apelsiner
  • ½ dl farinsocker
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 tsk kanel
  • 2 ½ dl bulgur (helst finkrossad)
  • 3 kiwi
  • 1 ask physalis, (ca 20 stycken)
  • 1 granatäpple
  • 15 dadlar
  • 1 klase vindruvor (blå kärnfria)
  • 2 dl bär (ex björnbär, hallon, jordgubbar, körsbär)
  • 1 ½ dl pinjenötter, rostade (eller cashewnötter)
  • Garnering
  • Myntablad (eller basilikablad)
  • 1 dl hasselnötter
  • Instruktioner

    1. Pressa saften av 3 apelsiner, blanda med socker och kryddor.
    2. Blötlägg bulguren i vätskan och låt den svälla tills den är någorlunda mjuk, utan att bli degig. Lite grövre bulgur behöver föst blötlägga i hett vatten tills de blir aningen mjukare, innan de marineras i citrossaften.
    3. Filéa den fjärde apelsinen (genom att skära av det oranga och vita skalet på en och samma gång med en vass kniv). Dela frukten i klyftor.
    4. Skala och skär kiwifrukterna i klyftor. Dela physalisfrukterna i två delar. Kärna ur granatäpplen och dela dadlarna i strimlor.
    5. Tillsätt alla frukterna och bären i den blötlagda bulguren och garnera desserten med myntablad och eventuellt lite nötter

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben