Fruktig marängsviss

Serverar: 8-10 portioner

En lätt, festlig och delikat dessert som är lätt att laga och servera när gästerna är många.

Ingredienser

  • 400 g bär eller frukt efter säsong ex persikor , hallon eller björnbär
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 l vaniljglass
  • 24 maränger
  • 40 g hackade , rostade hasselnötter
  • Chokladfigurer
  • Mörk blockchoklad
  • Instruktioner

    1. Ansa och skölj frukt och bär. Vispa grädden.
    2. Chokladfigurer: Smält blockchoklad i ett vattenbad. Klä en bakplåt med bakplåtspapper. Ringla chokladen med hjälp av en liten sked i olika mönster och figurer på ett bakplåtspapper. Låt chokladen stelna. Förvara de stelnade chokladfigurerna i kylskåpet fram till serveringen.
    3. Portionera upp glassen i portionsskålar. Lägg en klick grädde i varje skål. Portionera ut bär eller frukt ovanpå grädden. Fördela marängerna i portionsskålarna.
    4. Strö över de rostade hasselnötterna och garnera med chokladfigurer och chokladsås (valfritt). Servera genast.
    5. Barnens marängsviss: Till barnkalaset är det kul att toppa marängsvissen med t.ex. rosa och vita marshmallows, skivade banander, chokladsås och strössel. Ju färggladare desto gladare blir barnen.
    6. Chokladsås: 100 g mörk blockchoklad, 2 msk matlagningsgrädde. Smält chokladen i ett vattenbad. Blanda ner grädden i chokladen. Blanda väl.

    Liknande recept

    4.5
    30 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben