Fruktig sommarsallad

Serverar: 4 portioner

Passar fint ihop med kallskuret rökt kött, grillat kött eller en rökt korv som kan vara smaksatt med vitlök

Ingredienser

  • 1/2 huvud isbergssallat
  • 1 kruksallat, roman eller ruccola
  • 2 salladslökar
  • 2 tomater
  • 2 gula paprikor
  • 1 burk fetaost i tärningar, ca 150 g
  • 200 g färska jordgubbar
  • 1 liten galia- eller nätmelon
  • Dressing
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 3 msk olja
  • 1 krm salt
  • Lite nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Blanda samman dressingen. Skölj ev och riv sallaten. Skär salladslöken i skivor.
    2. Skölj tomater och paprika. Skär tomaterna i skivor och strimla urkärnad paprika.
    3. Skiva jordgubbarna och skär melonen i tärningar. Låt fetaosten rinna av. Lägg upp de rivna sallatsbladen på ett fat. Gruppera ingredienserna på salladsbädden.
    4. Droppa över dressingen och bjud ev resten vid sidan om. Garnera gärna med färska örtkryddor.
    5. Bjud med brytbröd.

    Liknande recept

    4
    30 min
    4-8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben