Fruktiga frukostmuffins

Serverar: 12 portioner

Goda och mättande muffins som dessutom är nyttiga. Den torkade frukten kan bytas ut mot annan torkad frukt efter smak 226 kcal per muffins.

Ingredienser

  • 250 g vetemjöl
  • 120 g grahamsmjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk ingefära
  • 1 tsk kanel
  • 50 g plommon
  • 100 g dadlar
  • 1,2 dl vatten
  • 1 dl rapsolja
  • 1 riven morot
  • Drygt 3/4 dl fruktos
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 190 grader Med muffinsplåt kan du placera 12 pappersformar i hålen, annars direkt på plåten.
    2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
    3. Mixa plommon och dadlar, fint eller grovt efter smak, med vattnet, blanda i oljan och riv moroten.
    4. Häll blandningen över det torra och blanda försiktigt men snabbt ihop smeten. Den ska vara ganska fast i konsistensen.
    5. Fördela smeten i formarna och grädda mitt i ugnen i 15 - 20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    GabriellaOrtega 21 april 2009

    Måste man använda fruktos? Vad kan man ersätta det med och hur mycket?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben