Fruktiga toscakakor

Serverar: 24 portioner

Med torkad frukt blir toscan ny och extra frestande. Nöt- och fruktblandning finns bland butikens hälsogodis.

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 3/4 dl socker
  • 150 g smör
  • 1-2 msk kallt vatten
  • Tosca
  • 200 g valfri nöt- och fruktmix
  • 100 g smör
  • 2 dl socker
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk vetemjöl
  • 50 g flagad mandel
  • Instruktioner

    1. Ugnsvärme 175 + 250 grader
    2. Häll mjöl och socker i en matberedare. Skär ner smöret i bitar i beredaren. Kör ett ögonblick på hög hastighet, häll i vatten, kör tills degen bildar en boll. Låt vila kallt 30 minuter.
    3. Degen kan naturligtvis också göras för hand.
    4. Tryck ut degen i en liten långpanna och nagga den med en gaffel. Grädda kakan mitt i ugnen i 175 grader ca 15 minuter.
    5. Tosca. Hacka nöt - och fruktmixen. Låt smör och socker smälta samman på låg värme. rör hela tiden. Tillsätt grädde och mjöl och låt smeten sjuda ett par minuter.
    6. Blanda ner frukt, nötter och mandel. Häll smeten över kakan. Öka ugnsvärmen till 250 grader.
    7. Grädda i övre delen av ugnen tills toscan har fått färg, ca 10 minuter. Skär i bitar medan den är varm. Låt svalna på plåten.

    Liknande recept

    4.6
    45 min
    10
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben