Fruktkaka - Glutenfri

Serverar: 15 portioner

En saftig och ljuvlig kaka som är bäst dagen efter den bakats. Går utmärkt att frysa in i skivor, och ta fram så många man önskar. Så baka nu och ta fram vid jul. Om nu kakan kan vara orörd så länge!

Ingredienser

  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 2½ dl rörsocker
  • 4 ägg
  • 1 dl pressad apelsin
  • 50 g russin
  • 75 g torkade tranbär
  • 50 g syltade apelsinskal
  • 50 g pistagemandel
  • 50 g sötmandel, skållad och skalad
  • 3 dl bovetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 msk bakpulver
  • 1 msk fiberhusk
  • Garnering
  • 1 dl florsocker
  • 1-2 tsk vatten
  • Röda cocktailbär
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader.
    2. Vispa smör och socker fluffigt med elvisp. Vispa i äggen, ett i taget. Rör i apelsinsaften. Blanda russin, tranbär, apelsinskal, pistagemandel, mandel, bovetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och fiberhusk och rör ner i smeten. Låt smeten svälla i 10 minuter. Rör om igen.
    3. Smörj en avlång form, 1½ liter, väl och lägg ett bakplåtspapper i botten och låt det gå upp på kortsidan. Häll i smeten och grädda längst ner i ugnen i 1½ timme. Täck med folie om kakan börjar bli mörk. Låt kakan stå i 10 minuter innan den stjälps upp. Låt kallna.
    4. Spritsa över florsocker blandat med vatten och garnera med cocktailbär.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2
    4
    1 h 20 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben