Fruktknyte med citronglass

Serverar: 12 portioner

Med färdig smördeg gör du knytena snabbt och enkelt. Den torkade frukten smälter samman med socker och kesella och blir till en härligt rykande kräm som rinner ur knytena när man sätter skeden i dem.

Ingredienser

  • Glass
  • Rivet skal och pressad saft av en halv citron
  • 1 dl florsocker
  • 2 äggulor
  • 2½ dl mellangrädde
  • 250 g kesella
  • Fruktknyten
  • 3 plattor smördeg
  • 100 g torkad frukt t.ex. katrinplommon och ljusa aprikoser
  • 1 dl kesella
  • 1 uppvispat ägg
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Börja med glassen. Vispa ihop citronskal, saft, florsocker och äggulor. Vispa grädden. Rör ihop äggsmet, grädde och kesella. Frys glassen i minst 4 timmar. Ta fram den ca 30 minuter före servering.
    2. Sätt ugnen på 225 grader. Halvtina smördegen och kavla ut till fyrkanter. Dela varje degplatta i fyra delar. Hacka frukt och blanda med kesella. Lägg en klick på varje degplatta. Pensla kanterna med ägg och vik ihop till små knyten. Pensla knytena.
    3. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben