Fruktmix med kolasås

Serverar: 6 portioner

En perfekt efterrätt när gästerna kommer oanmälda. Blanda den färska frukten med en smarrig kolasås. Gott och elegant.

Ingredienser

  • 2 apelsiner
  • 2 äpplen
  • 2 skivor färsk ananas eller 50 g krossad ananas
  • 2 kiwifrukter
  • 5 dl färska jordgubbar
  • Kolasås
  • 50 g osötad choklad
  • ½ dl vatten
  • ½ vaniljstång
  • ½ dl strösocker
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 msk mandelspån
  • Instruktioner

    1. Skala apelsinerna och skär dem i tunna skivor. Dela skivorna i halvor. Skala och kärna ur äpplena och skär dem i tärningar. Hacka den färska ananasen eller låt den krossade rinna av. Skala och skiva kiwifrukterna. Rensa och skiva jordgubbarna.
    2. Smält chokladen tillsammans med vattnet i en liten kastrull på svag värme. Lägg i vaniljstången. Rör ner sockret och blanda tills såsen blivit jämn och slät. Ta upp vaniljstången, dela den på längden och ta ur de svarta kornen. Blanda ner kornen i såsen.
    3. Ta bort kastrullen från värmen och rör ner matfett. Ställ såsen åt sidan. Blanda frukten försiktigt i en skål. Lägg upp på tallrikar eller på ett serveringsfat. Häll över lite av kolasåsen och strö över mandeln. Häll upp resten av såsen i en bringare.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben