Fruktsallad i kryddig lag

Serverar: 4 portioner

Fräsch och spännande smak.

Ingredienser

  • Sockerlag
  • 1 dl vatten
  • 1/2 dl strösocker
  • 2 tsk färsk ingefära, riven
  • 2 stjärnanis
  • 1 tsk rosépeppar
  • Frukt
  • 2 apelsiner
  • 1/2 galiamelon, kulor eller bitar
  • 1 mango
  • 1/2 granatäpple, eller 1-2 äpplen i bitar
  • 2 passionsfrukter
  • 2 gröna kiwi
  • citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten och socker i en kastrull. Låt lagen kallna och tillsätt ingefära, stjärnanis och rosépeppar.
    2. Skala apelsinerna i hinnfria klyftor. Ta bort kärnor ur melonen och forma kulor av fruktköttet med ett kuljärn. Dela mangon och ta bort den platta kärnan i mitten. Det går lättast att skära bort kärnan med två snitt på vardera sidan om densamma. Snitta sedan fruktköttet i kuber och vänd skalet så att frukten delar sig i bitar. Skär loss bitarna från skalet.
    3. Skär ett snitt runt om skalet på granatäpplet och bänd isär halvorna, så håller sig kärnorna hela i frukten. Pilla loss kärnorna. Dela passionsfrukten och gröp ur innehållet i en skål. Skala och dela kiwifrukterna i bitar och blanda med de andra frukterna. Häll över sockerlagen (jag silar lagen). Låt fruktsalladen stå kallt till serveringen. Lägg upp i höga dessertglas och toppa med citronmeliss. Servera ev. med en klick grädde.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben