Frusen cheesecake med jordgubbar

Serverar: 8 portioner

En härlig jordgubbscheesecake med en söt marängbotten. Såklart kan man byta ut mot andra bär om man så önskar. Men jag tycker att jorgubbar passar väldigt fint, särskilt på sommaren!

Ingredienser

  • 1 marängbotten
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 2 ägg
  • 200 g färskost, t ex philadelphia (går bra med lättost)
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 5 dl jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Separera äggen och vispa äggvitorna till ett fast skum. Lägg färskosten i en skål och mosa den. Vispa ner äggulorna i färskosten, en i taget. Vispa sedan ner socker och vaniljsocker. Blanda yoghurten med färskostsmeten. Vänd till sist försiktigt ner den vispade äggvitan. Vänd försiktigt ner bären i smeten.
    2. Tryck försiktigt ner marängbotten i en form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter. Det gör inget om marängbotten går lite sönder. Bred sedan över smeten. Ställ i frysen minst 4 timmar, gärna över natten. Ta ut i rumstemperatur lite innan den ska ätas. Garnera gärna med några jordgubbar och en kvist citronmelis.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben