Frusen chokladcrème med limoncello och kanelkrutonger

Den italienska likören ger en syrlig kontrast till den krämiga chokladen.

Ingredienser

  • Limoncellogelé
  • 1 gelatinblad
  • 2 msk socker
  • 1/2 dl vatten
  • 1/2 dl Limoncello
  • Frusen chokladcrème
  • 2 dl Milko Crème Fraiche 34%
  • 2 äggulor
  • 1 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kakao
  • 1 dl Milko Vispgrädde 40% eller Milko grädde med
  • lång hållbarhet
  • Kanelkrutonger
  • 2 skivor sockerkaka
  • 1 msk Svenskt smör
  • Kanel
  • Instruktioner

    1. Limoncellogelé: Lägg gelatinet i en skål med kallt vatten i 5 minuter. Koka upp socker och vatten, dra av från värmen. Tillsätt likören, lyft upp gelatinet och låt smälta i blandningen. Häll upp i glas, låt stelna i kylskåpet.
    2. Frusen chokladcrème: Rör ihop alla ingredienser förutom grädden. Vispa grädden och vänd försiktigt ner i blandningen. Häll upp i glasen ovanpå limoncello- gelén och ställ in i frysen, ca 3–4 timmar. Servera med kanelkrutonger.
    3. Kanelkrutonger: Skär kakan i tärningar och stek i smör. Pudra över kanel.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben