Frusen citroncheesecake

Serverar: 2 portioner

Den här desserten är fluffig, len och härligt frisk efter en matig middag. Ränka inte med rester!

Ingredienser

  • Botten
  • 300g digestivekex
  • 150 g socker
  • 150 g smör
  • Fyllning
  • 10 gelatinblad
  • 5 ägg
  • Rivet skal och saft av 3 citroner
  • 1 kg philadelphiaost
  • 4 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 5 dl vispgrädde
  • Garnering
  • Färska hallon
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ingredienserna till botten i en matberedare. Klipp ut två rundlar bakplåtspapper efter bottnarna på två formar med löstagbara kanter och lägg dem i botten på formarna. Tryck ut kexblandningen på papperet och grädda i ugnen i 10 minuter.
    2. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i 5 minuter. Dela äggen i gulor och vitor. Tvätta citronerna, riv skalet fint och vispa det tillsammans med äggulorna, osten, sockret och vaniljsockret till en slät smet. Vispa grädden fluffig och vänd ner den i ost- och äggsmeten.
    3. Pressa citronsaften och värm den i en kastrull, ta den från värmen. Krama ur gelatinbladen och låt dem smälta i citronsadten. Låt svalna något och häll ner i tunn stråle i ost- och äggsmeten under omrörning. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd till sist ner i blandningen.
    4. Fördela i formarna och släta till ytan. Täck över och ställ i frysen minst 1 timme. Ta ut ur frysen ca 15 minuter före servering och skär i bitar. Toppa varje bit med färska hallon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben