Frusen marängrulltårta med hallon och blåbär
Tänk mjukfluffig rulltårta, tänk blåbär, hallon och vanilj och tänk det, iskallt. Det blir underbart tillsammans.
Ingredienser
1 msk rapsolja
6 äggvitor
2 dl socker
1 ½ msk marsánpulver
1 burk kesella vanilj, 250 g
100 g frysta hallon
100 g frysta blåbär
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och smörj det med olja.
- Vispa äggvitorna till hårt skum, vispa i sockret, lite i taget. Blanda försiktigt i marsánpulvret med en slickepott.
- Bred ut marängen på bakplåtspapperet men inte ända ut i kanten eftersom marängen flyter ut i ugnen.
Grädda mitt i ugnen 30 minuter, låt svalna.
- Stjälp upp marängen på ett rent bakplåtspapper. Bred kesellan på marängen. Strö över bären.
Rulla ihop marängen hårt från långsidan.
Rulla in den i bakplåtspapper, plasta och ställ i frysen minst 3 timmar.
- Ta ut rulltårtan en stund före servering. Skär den i skivor.
Liknande recept
Kommentarer (0)