Frusen marängrulltårta med hallon och blåbär

Serverar: 12 portioner

Tänk mjukfluffig rulltårta, tänk blåbär, hallon och vanilj och tänk det, iskallt. Det blir underbart tillsammans.

Ingredienser

  • 1 msk rapsolja
  • 6 äggvitor
  • 2 dl socker
  • 1 ½ msk marsánpulver
  • 1 burk kesella vanilj, 250 g
  • 100 g frysta hallon
  • 100 g frysta blåbär
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och smörj det med olja.
    2. Vispa äggvitorna till hårt skum, vispa i sockret, lite i taget. Blanda försiktigt i marsánpulvret med en slickepott.
    3. Bred ut marängen på bakplåtspapperet men inte ända ut i kanten eftersom marängen flyter ut i ugnen. Grädda mitt i ugnen 30 minuter, låt svalna.
    4. Stjälp upp marängen på ett rent bakplåtspapper. Bred kesellan på marängen. Strö över bären. Rulla ihop marängen hårt från långsidan. Rulla in den i bakplåtspapper, plasta och ställ i frysen minst 3 timmar.
    5. Ta ut rulltårtan en stund före servering. Skär den i skivor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben