Frusen moussetårta

Serverar: 8-10 portioner

Smaskig chokladtårta.

Ingredienser

  • Botten
  • 400 g mandelmassa
  • 4 ägg
  • 4 msk kakao
  • Rivet skal av 1 apelsin
  • Mousse
  • 300 g mjölkchokladkaka
  • 4 äggulor
  • 5 dl vispgrädde
  • Garnering
  • Färska jordgubbar
  • Flisad mjölkchoklad
  • Instruktioner

    1. Botten: Sätt ugnen på 175 º. Riv mandelmassan fint. Rör i äggen, ett i taget, kakao och apelsinskal. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 centimeter i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt kakan kallna i formen.
    2. Mousse: Smält chokladen över vattenbad. Ta bort från värmen och låt den svalna lite. Blanda ner en äggula i taget. Vispa grädden och blanda ner hälften i chokladsmeten. Vänd ner resten av grädden. Häll chokladsmeten över kakan i formen. Täck och frys minst 4 timmar. Hit kan du förbereda.
    3. Ta ut tårtan i rumstemperatur ca 30 minuter före servering. Garnera med jordgubbar och strö över flisad choklad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben