Fryst hallon- och blåbärscheesecake

Serverar: 10-12 portioner

Frostigt och fasligt gott! Frozen cheesecake är ett fantastiskt bakverk. Passar suveränt att äta en varm sommardag!

Ingredienser

  • Botten
  • 200 g digestivekex
  • 90 g smör, smält
  • Hallon- och blåbärsfyllning
  • 250 g ricotta
  • 300 g färskost, t ex Philadelphia
  • 3 dl vispgrädde
  • 1½ dl socker
  • 150 g hallon
  • 150 g blåbär
  • Garnering
  • 100 g hallon
  • 100 g blåbär
  • Instruktioner

    1. Botten: krossa digestivekexen genom att lägg dem i en plastpåse och rulla en kavel över tills de har blivit ett fint mjöl. Blanda digestivemjölet med det smälta smöret. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 22-24 cm i diameter.
    2. Hallon- och blåbärsfyllning: Vispa ihop ricotta, färskost, grädde och socker tills smeten börjar tjockna något. Häll smeten i formen med digestivebotten. Rör ihop bären så att de går sönder lite. Rör ner bären i formen med en slickepott. Ställ in formen i frysen i minst 6 timmar.
    3. Garnering: Ta ut cheesecaken ca 30 minuter före servering. Blanda ihop bären så att de går sönder lite och häll över.

    Liknande recept

    4.9
    20 min
    8-9
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben