Fryst Rabarbertårta med Portvinsmarinerade jordgubbar

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 4 timmar

Här kommer ett bra och smaskigt recept.

Ingredienser

  • 3 krossade digestivekex
  • 5 dl rabarber skurna i bitar
  • 1 tsk citronsaft
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 ägg
  • 1 dl socker
  • 200 g Philadelphiaost
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 liter jordgubbar
  • 1 dl vitt portvin
  • 1 msk socker
  • 1 krm rivet citronskal
  • 1 msk vatten
  • 1 tsk potatismjöl
  • Instruktioner

    1. Bred ut de krossade kexen i botten på en form med löstagbar botten. Smält rabarbern med citronsaft i kastrull på svag värme. Vispa ägg och socker pösigt.Tillsätt philadelphiaost och rör till en slät smet. Vispa grädden lagom tjockt. Rör samman grädde,rabarber,äggsmet och vaniljsocker. Häll smeten i formen. Frys 4-5 timmar.
    2. Blanda portvin,finrivet citronskal och socker i kastrull. Hetta upp och tillsätt redning (vatten+potatismjöl), lite i taget tills såsen blir simmig .Låt svalna. Dela jordgubbarna,lägg i en skål,häll över marinaden.
    3. Tag fram tårtan ur frysen 30 minuter innan servering. Lägg på jordgubbarna. Lycka till.......

    Liknande recept

    4.9
    20 min
    8-9
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben