Fudgebrownie med hasselnötskräm

Serverar: 16 portioner

Kladdig, kladdigare och kladdigast! Smarrig kaka med läcker topping. Hasselnötsmassa går bra att byta ut mot nötcréme.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 2½ dl socker
  • 1 dl kakao
  • 1 krm salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 stora ägg
  • Topping
  • ½ burk hasselnötsmassa, á 220 g
  • 1 ägg
  • ½ dl hasselnötter
  • 4 bitar fudge (finns som lösviktsgodis)
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smält smöret försiktigt i en kastrull. Ta av från värmen. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt smör och ett ägg i taget under omrörning. Rör ihop till en jämn smet. Bred ut smeten i en ugnssäker form, 20x25 cm, täckt med bakplåtspapper.
    3. Rör ihop hasselnötsmassa och ägg och bred över kakan. Grovhacka nötterna. Skär fudgen i mindre bitar. Strö nötter och fudge över kakan.
    4. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter, tills kakan precis stannat men är lite krämig i mitten. Låt kallna i kylen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben