Glasstårta med banan och hasselnötskräm

Serverar: 12 portioner

Glasstårta med extra allt! Rör bara lite när du tillsätter hasselnötskrämen i smeten, så behålls den vackra ripplingen.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 1 dl socker
  • 1 banan
  • 5 dl vispgrädde
  • Ca 600 g hasselnötskräm, t ex Nutella
  • ½ påse maränger, 60 g
  • Servering
  • Krossade maränger
  • Chokladsås
  • Instruktioner

    1. Separera äggula och äggvita i varsin bunke. Vispa äggvitan med hälften av sockret till ett fast skum. Vispa äggulan porös med resten av sockret. Mosa bananen med en gaffel och vispa ner i äggulesmeten. Vispa grädden fast och fluffig. Värm hasselnötskrämen i mikro eller försiktigt i vattenbad, så att den blir lösare, men inte för varm.
    2. Vänd ner grädden i äggulesmeten och sedan äggvitan. Vänd ner grovt krossade maränger och ringla i hasselnötskrämen. Häll smeten i en form med löstagbara kanter. Täck formen med plast ( utan att trycka till den). Ställ i frysen i minst 4 timmar.
    3. Vid servering, toppa med mer krossade maränger och chokladsås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben