Glasstårta med extra allt!
Rör bara lite när du tillsätter hasselnötskrämen i smeten, så behålls den vackra ripplingen.
Ingredienser
4 ägg
1 dl socker
1 banan
5 dl vispgrädde
Ca 600 g hasselnötskräm, t ex Nutella
½ påse maränger, 60 g
Servering
Krossade maränger
Chokladsås
Instruktioner
Separera äggula och äggvita i varsin bunke. Vispa äggvitan med hälften av sockret till ett fast skum. Vispa äggulan porös med resten av sockret. Mosa bananen med en gaffel och vispa ner i äggulesmeten. Vispa grädden fast och fluffig. Värm hasselnötskrämen i mikro eller försiktigt i vattenbad, så att den blir lösare, men inte för varm.
Vänd ner grädden i äggulesmeten och sedan äggvitan. Vänd ner grovt krossade maränger och ringla i hasselnötskrämen. Häll smeten i en form med löstagbara kanter. Täck formen med plast ( utan att trycka till den). Ställ i frysen i minst 4 timmar.
Vid servering, toppa med mer krossade maränger och chokladsås.