Fudgekaka

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 30 minuter

Dotterns recept mumsgott!

Ingredienser

  • 2 stora ägg
  • 3 dl strösocker
  • 200 gr smält smör
  • 1 dl kakao
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Glasyr
  • 2 dl grädde
  • 2 dl strösocker
  • 100 gr smör
  • 2 msk sirap
  • 100 gr blockchoklad
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg & socker poröst. Smält smöret & blanda ned i äggsmeten. Rör ned övriga ingredienser.Bred ut smeten i en långpanna ca 30x40 cm. Grädda i 175-200 grader under 15-20 minuter. Låt kakan kallnar.
    2. Gör under tiden glasyren:
    3. Blanda allt utom chokladen, i en gryta koka 10 minuter,blanda ned chokladen rör tills den har smält. Bred ut den på den kalla kakan. Lycka till !

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben