Fudgekakor

Serverar: 40 portioner

En snabbgjord, smakrik kaka med mörk choklad som görs i matberedare. Servera gärna med glass.

Ingredienser

  • 2 knappa dl (150 g) strösocker
  • 2 2/3 (150 g) ljust muscovadosocker
  • 280 g mörk choklad av god kvalitet, i bitar
  • 220 g osaltat smör
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 stora ägg, lätt uppvispade
  • Instruktioner

    1. Häll både strösocker och muscovadosocker i en matberedare. Tillsätt även chokladbitarna och kör till en "sandig" blandning.
    2. Tillsätt smör, mjöl, bakpulver och ägg och kör tills allt är blandat till en fast deg. Ta försiktigt degen ur maskinen.
    3. Mjöla in händerna och rulla cirka 40 valnötsstora bollar. Sprid ut dem på plåtarna.
    4. Grädda i 18-20 minuter i 180 grader.
    5. Låt kakorna svalna på plåten i ett par minuter och lägg sedan över dem att svalna helt på galler.
    6. Förvara i lufttät burk i upp till fem dagar eller frys upp till en månad.
    7. Variation: Ta degen från matberedaren och knåda in 150 g hackade pekannötter och forma och grädda därefter enligt ovan.

    Liknande recept

    30 min
    6-8

    Kommentarer (1)

    fen0mena 12 februari 2009

    Vill gärna prova ditt recept.. men hur många grader ska ugnen vara på?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben