Fudgekaka med daimganache

Serverar: 8-10 portioner

Ingen kladdkaka men den blir ändå lite tung och maffig.

Ingredienser

  • 150 g mjukt smör
  • 2 ½ dl strösocker
  • 3 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kakao
  • ½ tsk bakpulver
  • 100 g smält, mörk choklad
  • 3 msk grädde
  • Daimganache
  • 200 g Marabou daim, chokladkaka
  • 3 dl grädde
  • Instruktioner

    1. Smörj och bröa en springform.
    2. Vispa mjukt smör och strösocker poröst. Tillsätt 1 ägg i taget under fortsatt vispning.
    3. Blanda vetemjöl, vaniljsocker, kakao och bakpulver. Sikta ner det och vänd ihop smeten tillsammans med smält choklad och grädde. Grädda i 175º i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Kakan ska vara nätt och jämt genomgräddad. Låt kallna.
    4. Hetta upp grädden till ganachen, den får inte koka. Ta undan 3 rutor av chokladen till dekoration och smält resten i den heta grädden. Låt svalna. Ställ i kylskåp över natten eller gör som jag, ställ den i frysen tills den är riktigt kall. Den får inte frysa.
    5. Vispa upp ganachen till fluffig och bredbar konsistens. Bred över den kalla kakan och dekorera med hackad daimchoklad.

    Liknande recept

    30 min
    6-8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben