Fudgekaka

Serverar: 28 portioner

Gott till efterätt

Ingredienser

  • 200 g smör eller margarin
  • 3 dl socker
  • 2 ägg
  • 1 dl kakao
  • 4 tsk vanillinsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • glasyr
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl socker
  • 2 msk sirap
  • 100 g mörk blockchoklad
  • 100 g smör eller margarin
  • Instruktioner

    Klä en långpanna ca 35x 20 cm med smörpapper. Smält matfettet i en kasrull och tag den av värmen rör ner socker och ägg blanda ihop de torra ingedienserna i en skål rör ner dem och arbeta massan slät bred ut jämt i långpannan och grädda kakan i 175 grader i ca 15-20 minuter vänd kakan upp och ner på smörpapper och drag försiktigt av bakpappret fastnar botten i pappret så lägg en fuktig handduk över kakan en stund så går det lättare att dra av pappret låt kakan kallna. Blanda alla ingredienserna utom matfettet i en kasrull till glasyren tänk på att bryta blockchokladen i mindre bitar låt massan koka tills den tjocknar ca 10-15 minuter. Tag av från värmen och blanda ner det kalla smöret i bitar bred glasyrn över kakan ställ den kallt att stelna. Skär upp kakan i rutor och servera med en klick vispad grädde.

    Liknande recept

    30 min
    6-8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben