Fullkornsbröd med dinkel

Serverar: 4 portioner

Nyttigt bröd

Ingredienser

  • 2 pkt jäst
  • 1 1/3 liter vatten
  • 1 msk salt
  • 2 dl rapsolja
  • ½ dl ättika, äppelcidervinäger etc
  • ev 1 dl solroskärnor, hela kokta dinkelkorn eller nötter
  • ca 2,2 liter dinkel fullkornsmjöl
  • Instruktioner

    1. Blanda jäst och vatten till en degvätska. Tillsätt salt, olja, ättika och ev solroskärnor och blanda samman.
    2. Ta undan lite mjöl till utbakningen och tillsätt resten, lite i taget. Arbeta samman till en smidig deg. Arbeta degen väl ca 10 min för hand eller 5 min i maskin, så att glutenet kan frigöras. Låt degen jäsa under bakduken i 45 min.
    3. Sätt ugnen på 175 grader och smörj fyra avlånga brödformar. Dela degen i 4 delar och lägg i formana. Låt limporna jäsa i 30 min under bakduk. Grädda i nedre delen av ugnen i 45 min. Låt svalna inlindade i bakduk.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    10-12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben