Fullkornsbröd med fänkål

Serverar: 1 portioner

Ett lite matigare och gott bröd till soppan eller frukosten som görs på rå potatis. Servera gärna brödet med smör och en skiva ost.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 2 st potatisar, råa
  • 3 dl vatten
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 1 msk stött fänkål
  • 7 ½-8 dl fullkornsvetemjöl
  • Topping
  • Havregryn
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i en bunke. Riv potatisen grovt. Värm vattnet till ca 37 grader och lös upp jästen i vattnet. Tillsätt olja, kryddor, potatis och mjöl. Arbeta degen i maskin i ca 5 minuter och låt den jäsa under bakduk i 30 minuter.
    2. Forma bröden till en rund bulle, strö över lite mjöl och snitta ytan. Lägg brödet på en plåt med bakplåtspapper. Låt brödet jäsa i ytterligare 30 minuter under bakduk.
    3. Sätt ugnen på 225 grader.
    4. Spreja brödet med vatten och toppa det med havregryn. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Låt det svalna under en bakduk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben