Fullkornstortilla

Serverar: 6 portioner

Tid: 45 minuter

Perfekt till alla diabetiker och de som gillar fulllkorn.

Ingredienser

  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 1/4 tsk bordssalt
  • 6 msk vatten
  • 1 msk olja
  • Instruktioner

    1. Blanda de två sorterna mjöl och salt i en skål. Blanda vatten och olja och rör ihop det med mjölblandningen. Det ska bli en smidig deg.
    2. Dela degen till ett antal kulor (två per person). Ta lite olja på handflatorna. Rulla varje degkula mellan handflatorna. Lägg degkulorna i en skål, som täcks med en bakduk. Låt degkulorna vila i 15 min.
    3. Värm upp en stekpanna. Forma varje degkula till en platta. Kavla ut degen ytterligare med en kavel till cirklar på 15 cm i diameter.
    4. Stek varje tortilla i den varma pannan, tills de börjar bubbla på ytan av tortillan. De ska vara lätt bruna, men inte för knapriga.
    5. Stapla tortillabröden på en tallrik och täck över dem med en torr bakduk. Servera dem snart, eller värm snabbt upp dem på 175°C före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben