Fullkornstortilla

Serverar: 12 portioner

Är man som jag GI-are så är det bra med fullkorn.

Ingredienser

  • 2½ dl vetemjöl, gärna fullkorn
  • 2 1/4 dl grahamsmjöl
  • 3/4 tsk salt
  • ½ tsk bakpulver
  • 2 msk smör och rapsolja
  • 1 3/4 dl vatten
  • Instruktioner

    1. Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, salt och bakpulver. Tillsätt smör och rapsolja och vatten. Knåda degen mjuk och elastisk.
    2. Ta upp degen på bakbord och dela den i 12 bitar. Låt vila i 15 minuter under en fuktig bakduk. Kavla ut bitarna till tunna runda bröd. Grädda dem i en torr medelvarm stekpanna, eller muurikka, ca 2 minuter på varje sida.
    3. Lägg de färdiggräddade bröden ovanpå varandra under en bakduk, så håller de sig mjuka. Servera till texmexrätter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben