Tex Mex röra i tortilla bröd

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Lite matigare och nyttigare Tex Mex röra. Den som inte gillar fullkorn tar naturligtvis vanligt ris och vanliga tortilla bröd.

Ingredienser

  • 2 dl fullkornsris
  • 4 dl vatten
  • 2 gula lökar hackade
  • 2 stjälkar selleri hackade
  • 400 g köttfärs
  • Flytande margarin eller olja
  • Salt
  • Peppar
  • 380 g kidneybönor
  • 2,5 dl majskorn
  • Tacokrydda
  • 1 dl chilisås
  • 8 fullkornstortilla bröd
  • 3 dl gräddfil eller cremefraish
  • Instruktioner

    Sätt på ris och vatten i en stor gryta. Bryn lök och selleri i matfett några minuter. Ha ner detta i riskoket. Bryn färsen. Salta och peppra. Ha ner även detta i riskoket. Låt småputtra ca 20 minuter på svag värme. Tillsätt avrunna sköljda kidneybönor och majs. Låt detta puttra 5 minuter. Krydda med tacokrydda och chilisås. Smaka av om mer kryddor behövs. Lägg 1 tortilla bröd på varje tallrik. Lägg på Tex Mexröran på mitten av varje bröd. Klicka på lite gräddfil. Rulla ihop till en rulle. Servera gärna med en krispig sallad med tex avokado-tärningar, skivade rädisor och finskuren paprika.

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28
    4.8
    1 h
    2
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben