Fullkornsvete och havrepannkakor med ratatouille

Serverar: 4-6 portioner

Havre verkar lugnande på kroppens nervsystem, stärker magen och mjälten och bryter ner kolesterolet.

Ingredienser

  • Pannkakor
  • 125 g fullkornsvetemjöl
  • 2 strukna msk havrekli
  • Olivolja
  • Fyllning
  • 1 liten gul lök, skalad och finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, skalad och finhackad
  • 1 röd paprika, urkärnad och finhackad
  • 1 gul paprika, urkärnad och finhackad
  • 400 g krossade tomater
  • 1 aubergine, ansad och skuren i 2 cm stora bitar
  • 2 zucchini, ansade, halverade på längden och skivade
  • 1 msk grönsaksbuljongpulver
  • 410 g blandade bönor
  • 4-6 stjälkar färsk basilika
  • Instruktioner

    1. Pannkakor: Kör fullkornsmjölet och havrekliet med 3 dl vatten i en matberedare eller mixa med mixerstav i 1 minut. Låt vila medans du gör fyllningen.
    2. Fyllning: Lägg löken, vilöken, paprikan, tomaterna, auberginen och zucchinierna i en medelstor kastrull med buljongpulvret och 1 msk hett vatten. Bryn över medelvärme i 10.15 minuter, rör sedan ner bönorna. Stek i ytterligare 5 minuter. Ta från värmen och ställ åt sidan.
    3. Hetta upp en teflonpanna, 20 cm i diameter, droppa över lite olja och torka sedan med en bit hushållspapper. Tillsätt ett tunt lager smet, vicka på pannan så att det täcker jämt.
    4. Stek i 2 minuter tills pannkakans kanter börjar häva sig. Skjut in en stekspade under pannkakan och vänd den försiktigt. Stek i ytterligare 2 minuter tills den blivit fast och fått lite färg.
    5. För över pannkakan till en tallrik och håll varmt i ugnen. Upprepa proceduren med resten av smeten.
    6. Värm fyllningen och lägg en liten hög i mitten av pannkakan. Vik pannkakan över och servera på varma tallrikar.
    7. Garnera med basilikan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben