Fylld bläckfisk

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

Detta recept är italienskt. Köp färdigflådda och –rensade bläckfiskar. Är det lila skinnet kvar på utsidan, skall det först dras av. Ofta ligger det kvar en ”plastliknande spatel” inne i fisken (jag vet inte vad det är för beståndsdel, men den är ofta kvar), som även den skall avlägsnas.

Ingredienser

  • 8 medelstora bläckfiskar
  • 40 g smör
  • 8 skivor pancetta eller parmaskinka, finhackade
  • 400 g jätteräkor, skalade, rensade och finhackade
  • 2½ dl färskt ströbröd
  • ½ dl hackad persilja
  • 2½ dl riven parmesan
  • 100 g smör (extra, utöver de 40 ovan)
  • 3 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 msk hackad persilja (extra, utöver den halva decilitern ovan)
  • Instruktioner

    1. Skölj bläckfisken under rinnande kallt vatten och torka med hushållspapper.
    2. Smält smöret i en liten stekpanna. Fräs pancettan och räkorna på stark värme som hastigast tills räkorna är nätt och jämnt genomstekta. För över fräset till en skål. Tillsätt persilja, ströbröd och parmesan och blanda väl.
    3. Fördela fyllningen i bläckfiskrören. Smält det extra smöret tillsammans med vitlöken i stekpannan och fräs de fyllda bläckfiskarna i omgångar, ca 3-4 minuter på vardera sidan, tills de är nätt och jämnt genomstekta. Lägg två bläckfiskar på varje portionstallrik och doppa över litet vitlökssmör. Strö över den resterande, hackade, persiljan över bläckfiskarna. Bör serveras genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben