Fylld kalvrullad

Serverar: 4 portioner

En relativt enkel bit kött kan bli rektigt festlig om man gör sig lite besvär. Kalvbringan fyller du med champinjoner och kryddar med mycket persilja och doftande rosmarin. Det som blir över av en kalvrullad är fint att kunna skära kallt som smörgåspålägg eller till en lätt och snabb lunch.

Ingredienser

  • 3/4 kg benfri kalvbringa
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Fyllning
  • 1 burk omelettchampinjoner, ca 180 g
  • 1 knippa finklippt persilja
  • 1 tsk rosmarin
  • Instruktioner

    1. Salta och peppra på köttet. Lägg på champinjoner och persilja och strö över rosmarin. Rulla ihop till en fast rulle och bind om den med ett krympt bomullssnöre.
    2. Lägg rulladen på galler över en långpanna och stek den ca 2 timmar i 175 graders ugnsvärme.
    3. Vispa ur långpannan med lite vatten till sky och smaka av.
    4. Lossa snöret runt rulladen och skär upp den i skivor. Servera skyn till. Kokta morötter och brysselkål, kokt potatis är gott till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben