Fylld lövbiff

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Den älskade biffen i en ny variant, fylld med senap och pepparrot och serverad direkt på varm tallrik i sällskap med en grillad tomat och råstekt potatis. Och sås till för den som önskar! Med alla olika lättare alternativ som finns nu är man ju inte piskad att använda vispgrädde till såsen - det blir minst lika gott med något som inte väger lika tungt!

Ingredienser

  • 4 stora skivor lövbiff à ca 150 g
  • 1 tsk salt
  • 4 tsk ljus fransk senap
  • 2 tsk riven pepparrot
  • 2 msk smör eller margarin
  • Sås
  • 2 dl vispgrädde (eller annat alternativ)
  • 1 tsk ljus fransk senap
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Strö salt på köttskivorna. Fördela senap och pepparrot ovanpå. Vik köttskivorna dubbla och stek dem i matfett i het stekpanna 2 - 3 minuter på varje sida. Ta upp biffarna och håll dem varma.
    2. Häll grädde i pannan och sjud ihop några minuter. Smaksätt med fransk senap och ev mer salt och peppar.
    3. Servera lövbiffen med sås, stekt klyftpotatis och grillade tomater.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    farmorjulafton 16 april 2010

    Jag använde Maille fransk senap, köpt på Coop Forum och pepparrot som skalats och frysts in i höstas, man kan riva det man behöver fryst. Mycket gott.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben