Fylld lövbiff med senapspotatis

Serverar: 4 portioner

Komplett måltid.

Ingredienser

  • ca 125 g lövbiff , 4 skivor
  • 4 msk fransk senap
  • 1 burk kapris
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar , nymald
  • 1 msk smör
  • 0,5 dl vatten
  • Senapspotatis
  • 800 g potatis , mjölig
  • 2 msk dijonsenap
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar , nymald
  • Tillbehör
  • 200 g sockerärter
  • Instruktioner

    1. 1. Potatis: Skala och skär potatisen i cm-stora bitar. Lägg den i en kastrull. Rör ut senap i matlagningsgrädden och blanda ner i potatisen. Tillsätt salt och peppar. Låt koka på svag värme tills potatisen är mjuk ca 12 min.
    2. 2. Bred senap på lövbiffskivorna och strö på kapris. Vik ihop på mitten. Strö på salt och peppar. Stek lövbiffen i smör i het stekpanna ca 1 minut på varje sida. Häll på vattnet och låt koka ihop ca 1 minut.
    3. 3. Servera senapspotatisen genast med stekt lövbiff och sockerärter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Bappi 26 april 2009

    Följde inte receptet till fullo, men Gud så gott! Hade inte med kapris och tog inte heller med senap i potatisen men allt blev ändå helt i vår smak. Full pott med poäng. /kram Bappi Ps Potatisen blev så krämig med vispgrädde :-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben