Fylld lövbiff

Serverar: 4 portioner

God helgmat när du har tid...så gott!

Ingredienser

  • 4-8 lövbiffar
  • Matfett till stekning
  • Fyllning
  • 1 dl finhackat äpple
  • ½ finhackad rödlök
  • 1 msk fransk senap
  • 1 tsk Dansukker Brun Farin Strö
  • 1 tsk färsk timjan
  • Sås
  • Stekskyn
  • 1 tsk vetemjöl
  • 2 dl vatten
  • 1/4 dl matlagningsgrädde
  • Salt
  • Peppar
  • Dansukker Brun Farin Strö
  • Instruktioner

    1. Blanda samman äpple, rödlök, senap, brun farin och timjan till fyllningen.
    2. Stek lövbiffarna och håll dem varma i t ex ugnen.
    3. Dofta vetemjölet i stekpannan och rör om ordentligt så att det inte klumpar sig.
    4. Häll på vatten och grädde. Sjud i ett par minuter. Smaka av med salt, peppar och brun farin.
    5. Fördela fyllningen på hälften av lövbiffarna och lägg de andra ovanpå, är biffarna stora fördelas fyllningen på ena halvan av biffarna och den andra halvan viks över.
    6. Servera omedelbart med nykokt pasta eller potatis, såsen och en fräsch sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben