Fylld lövbiff med ädelostsås

Serverar: 4-6 portioner

Så enkelt att tillaga och blir riktigt, riktigt gott!

Ingredienser

  • 600 g lövbiff
  • 150 g ädelost
  • Vitlökspulver
  • Salt
  • Peppar
  • Grillkrydda
  • Sås
  • 4 dl grädde
  • 150 g ädelost
  • 3-4 msk vetemjöl
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Börja med att torka av lövbiffen med hushållspapper och krydda sedan köttet. Skär ädelosten i skivor och lägg minst en skiva ost på varje biff, rulla sedan ihop köttet till en rulle, om du vill kan du sätta en tandpetare så att rullen håller sig.
    2. När du rullat alla köttskivor så stek köttet så det blir en fin yta och lägg det sedan i en ugnsfastform och stoppa in de i ugnen på 175 grader i ca 10-15 minuter.
    3. Under tiden så reder du mjölet och ca en halv deciliter grädde i stekpannan och rör ut alla klumpar innan resten av grädden hälls på och osten antingen smulas ner eller skärs i bitar som kan smälta. Koka upp såsen under rörning och smaka av med salt och peppar.
    4. Ta ut köttet från ugnen och häll såsen över och servera gärna med nypressad potatis och en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben