Fylld lövbiff med örtpotatis

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Riktigt smarrig helg/bjudmat!

Ingredienser

  • 8 skivor lövbiff
  • ½ paket fetaost
  • 1-2 msk dijonsenap
  • 1 msk persilja
  • Salt
  • Peppar
  • Smör till stekning
  • 8 medelstora potatisar
  • Olivolja
  • Färska eller tokade örtkryddor: basilika, timjan och rosmarin
  • Grovsalt
  • En gnutta vitlökspulver
  • Instruktioner

    1. Blanda Fetaosten med Dijonsenap och persilja. Lägg ut lövbiffen och torka av den lite innan du brer på röran. Rulla eller vik ihop, stäng till med snören eller tandpetare. Salta och peppra efter smak vid stekning.
    2. Skölj och skiva (eller klyfta) potatisen, låt gärna skalet vara kvar så blir det knaprigare och nyttigare. Lägg potatisen på en plåt, gärna med smörpapper under. Ringla över olivoljan och strö över örtkryddorna, grovsaltet och en gnutta vitlökspulver. Låt stå i ugn på 200 C ca. 20-30 min (tiden kan variera beroende på om du skivar eller klyftar potatisen)
    3. Till detta passar det utmärkt med en grekisk sallad och tzatziki

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben