Fylld lövbiff med paprika och pepparrot

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Lövbiff för läckergommar.

Ingredienser

  • 8 lövbiffar, ca 600 g
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 msk smör
  • Pepparrots- och paprikafyllning
  • 1 liten gul lök, finhackad
  • 2 tsk smör
  • 150 g pepparrotsost, Cantadou
  • ½ röd paprika, finhackad
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Fräs löken i smör i en stekpanna så att löken mjuknar och blir blank. Låt den svalna.
    2. Blanda samman löken med pepparotsost och röd paprika i en skål. Smaka av med salt och peppar. Torka av, salta och peppra köttet.
    3. Fördela fyllningen med en sked på ena sidan av köttskivorna och vik ihop. Tryck till runt kanterna och fäst eventuellt med ett par tandpetare.
    4. Stek lövbiffarna i smör som blivit nötbrunt, ca 1 ½ minut per sida. Ta bort tandpetarna före serveringen!
    5. Servera med sallad och ugnsstekta potatisklyftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben