Fylld lövbiff med rotfruktskaka

Serverar: 4 portioner

Till den kapris- och senapsfyllda lövbiffen serveras en gyllenbrun rotfruktskaka.

Ingredienser

  • 8 lövbiffar, ca 800 g
  • 2-3 msk fransk ljus senap
  • 1 gul lök
  • 2-3 msk kapris
  • Salt
  • Peppar
  • Smör till stekning
  • Sås
  • 1 dl vitt vin
  • 2 dl kalvbuljong
  • 3 dl grädde
  • 2 msk kapris
  • Salt
  • Peppar
  • Rotfruktskaka
  • 3 potatisar
  • 3 morötter
  • 100 g rotselleri
  • Salt
  • Peppar
  • Olja till stekning
  • Instruktioner

    1. Koka ihop ingredienserna till såsen, salta och peppra. Håll såsen varm.
    2. Pensla köttet med senap och skär löken tunt. Fördela kaprisen och löken över köttet och vik ihop. Salta och peppra.
    3. Skala och riv rotfrukterna grovt ner i en bunke. Salta och peppra och blanda väl. Forma till biffar och stek gyllenbruna i en stekpanna på medelvärme. Efterstek i ugnen på 150 grader i ca 15 minuter.
    4. Hetta upp smör i en stekpanna. Lägg i köttet när smöret är brunt och stek hastigt på bägge sidor. Servera med såsen, rotfruktskakan och en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben