Fylld paprika bosnisk

Serverar: 5 portioner

Tid: 1 timme

Detta recept är från bosnien och man kokar dem inte i ugn som vi svenskar gör. Är mycket got,t men smaken är som baken vet inte vad andra tycker.

Ingredienser

  • 400 gr nötfärs
  • 1 -1 1/5 dl ris
  • Salt
  • lite peppar
  • Vegeta
  • 1 gul lök
  • 5-10 vita paprikor
  • 2 klyftor Vitllök
  • Smör
  • Mjöl
  • Grädde
  • 2 liter vatten
  • Grönsaksbuljong
  • Instruktioner

    1. Rengör paprikorna från kärnor mm., blanda alla ingrediensser till fyllningen. Fyll paprikorna upp till kanten, men inte för packande, dom kan spricka . Häll olja i en gryta och bryn alla paprikorna lite tills det fått färg Värm upp 2 liter vatten ,buljong,fondsås häll i efterhand i grytan tills det finns lite kvar av vattnet att göra sås på låt sedan koka i ca 30 minuter. (beror på kan vara färdiga innan, har aldrig tagit tide när jag gör denna rätt, går snabbt för mig)
    2. Sås: Smält smör, blanda i mjö,l häll sedan på vattnet med buljong låt stå en stund. Häll sedan i fond sås och grädde, salt, peppar. Smaklig måltid.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    inspiron 23 maj 2008

    kanon

    Jwanaa 19 april 2010

    Ryssar har ungefär samma recept fast vi gör paprikorna i chili sås med adjika och koriander. Håller med, en enkel och god rätt!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben