En perfekt rätt som passar till vardags och fest!
Jag använde burksvamp ( 2 stora burkar ) och jag köpte färdigskalade räkor i lage (400 g )
Ingredienser
1 pkt bacon
1 purjolök
200 g färska champinjoner
½ pkt bladspenat
1 dl kaffegrädde
1 krm salt
1 tsk italiensk salladskrydda
Svartpeppar
20 skalade räkor
1 rulle färdigkavlad smördeg
Instruktioner
Klipp bacon i mindre bitar. Fräs det i en stor stekpanna utan smör. Strimla purjolök. Skiva champinjoner. Fräs purjolök och champinjoner.
Tina spenat och krama ur den väl. Blanda ner i stekpannan. Häll över grädde.
Smaksätt med salt, italiensk salladskrydda och svartpeppar. Tillsätt räkor. Dra stekpannan från värmen.
Rulla ut smördeg på ett bakplåtspapper och lägg över i en långpanna. Lägg fyllningen i mitten.
Pensla kanterna med uppvispat ägg och vik ihop till en längd. Lägg längden med skarven nedåt och pensla med resten av ägget.
Grädda i 15 minuter i 200 grader.
Servera med en sallad till.
Lycka till !!
Hej. Har nu ätit och njutigt av denna rätt. Otroligt gott var det. Tack för reseptet, kommer att göra detta fler gånger. häslning och kram från Siv