Fylld strömming och kräftröra

Serverar: 4-6 portioner

Uppskattat rätt

Ingredienser

  • 600-800 g strömming
  • 1 tsk salt
  • 1 dl rågmjöl
  • 3 msk smör
  • Fyllning
  • 1 dl kesella
  • 2 msk kaviar, t ex Kalles
  • 3 msk finhackad dill
  • 2 msk finhackad purjolök
  • Kräftröra
  • 200 g kräftstjärtar, avrunna
  • 2 dl kesella
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 tsk fransk senap
  • ½ dl hackad gräslök
  • 2 msk hackad dill
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Blanda ingredienserna till fyllningen. Skär bort eventuella fenor på filéerna. Lägg ihop dem två och två med skinnsidan utåt och fyllning imellan. Salta och vänd dem i mjöl. Hit kan strömmingen förberedas.
    2. Bryn smöret i en stekpanna och stek strömmingen 3-4 minuter per sida.
    3. Kräftröra: Blanda allt utom kräftstjärtarna. Smaka av med aslt och peppar. Vänd ner kräftstjärtarna. Röran kan förvaras kallt över natten.
    4. Servera nykokt potatis och hårdkokta ägg.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben