Fyllda baconinlindade kycklingrullader

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Mycket gott, väldigt enkel rätt att bjuda på.

Ingredienser

  • 700 - 800 g tunnskivad kycklingfilé
  • 150 g philadelphiaost, med gräslökssmak
  • 1 liten rödlök, finhackad
  • 2 tsk dragon
  • Salt
  • Peppar
  • 1/2 dl gräslök, finhackad
  • 1 vitlökklyfta, pressad
  • 1 citron
  • 1-2 pkt bacon
  • 2½ dl Örtkryddad sås tex Kelda el Crème bonjour med vitlök & örter
  • 2 dl crème fraiche med Örtkrydd smak
  • Instruktioner

    1. Om du ersätter den tunnskivade kycklingfiléen med vanlig filé: Skär den hela filéen i 2-3 st. 5 mm tjocka skivor när den är halv frusen. Banka ut dom lite så att dom blir lite större när dom tinat upp helt.
    2. Blanda osten, löken, kryddorna, gräslöken ( finns djupfryst gräslök om du inte hittar färsk) och den pressade vitlöksklyftan. Pensla filéerna med citronsaften och klicka sedan på lite av ostblandningen. Rulla ihop dem till rullader och linda in dem i baconskivorna (fäst ev. med tandpetare). Lägg dem i en form med skarven nedåt. Blir det någon bacon kvar så skär ner den i småbitar och lägg över kycklingen, krydda med lite salt och svartpeppar över allt. Stek i ugnen i 30-35 min med en ugnstemperatur på 200 grader. (Tillsammans med potatisen om du har varmluftsugn)
    3. Med 15 min kvar blanda ihop Örtsåsen och crème fraichen och häll över rulladerna. Serveras med T.ex. fetaost och basilikapotatis

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben