Fyllda canneloni

Serverar: 4 portioner

Supergott både till vardags och att bjuda på. Kan varieras i all oändlighet! Är jättedålig på exakta mått, jag brukar höfta lite.

Ingredienser

  • 1 paket canneloni (det är inte säkert att man använder allt)
  • Fyllning
  • 1 stor kycklingfile
  • Skinka / Kalkon smörgås pålägg . Man tar så mycket / lite man vill , men jag brukar använda kanske 15 tunna skivor
  • Babyspenat . Kan man strunta i om man vill och ersätta med nåt annat för att fylla ut . tex , broccoli eller nåt
  • 2 - 3 dl creme fraiche el matlagningsyoghurt
  • 6 - 7 mellanstora färska champinjoner
  • 1 - 2 vitlöksklyftor (valfritt)
  • Riven ost
  • Bechamelsås
  • ca 1 liter mjölk
  • 3 - 4 msk mjöl
  • 50 g smör
  • Instruktioner

    1. 1. Börja med att skära kycklingfilen i bitar. Skär ganska smått eftersom de ska få plats i rören. Stek med salt, peppar och ev en buljongtärning eller om du väljer att smaksätta kycklingen på annat vis.
    2. 2. Dela champinjonerna i bitar, och stek de tillsamnnans med kycklingen. Strimla skinkan och ha i den också.
    3. 3. Riv/pressa e-2 vitlöksklyftor och låt det steka med kycklingblandningen en stund. Blanda i babysenat och ta stekpannan från platta. Låt svalna en stund.
    4. 4. Gör bechamelsåsen. Smält smör och blanda i så mycket mjöl så att det blir lite smetigt, degigt Späd med mjölk o rör hela tiden så att det inte bränner fast. Låt koka upp, och späd tills konsistensen är lagom krämigt såsig.
    5. 5. Blanda kycklingen med yoghurt eller creme fraiche i en skål. Det ska bli krämigt inte såsigt, därör är det bra om blandingen fått svalna lite innan man har i creme fraichen.
    6. 6. Det knepiga är att fyla röre. Antingen kna man ha i blanningen i en spritspåse/plastpåse och spritsa i blandningen, men det går nästan lättast i peta i med en sked o fingrarna.
    7. 7. Fyll alla rör, och lägg dem i en ungsfsat form. Häll över bechamelsåsen, så att den täcker alla rör. Strö över riven ost och låt stå i ugnen ca 30-40 minuter i ca 200-225 grader tills rören är mjuka.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    MatmammaSara 11 september 2009

    Detta var jättegott!! Lite pillrigt att få in kycklingröran i rören..Barnen tyckte om det, och ville till och med ha mer!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben