Fyllda chokladformar

Serverar: 10 portioner

Tid: 1 timme

Muffinsformar gjorda i choklad med olika fyllningar. En lite annorlunda men mycket uppskattad efterrätt.

Ingredienser

  • 100 g blockchoklad
  • 2 tsk olja
  • Muffinsformar
  • Vaniljpunchgrädde
  • 2 dl vispad grädde
  • 1 dl färdig vaniljkräm
  • 2 msk punch
  • Kiwiskivor till garnering
  • Instruktioner

    1. Bryt chokladen i småbitar och smält den tillsammans med oljan över vattenbad.
    2. Stryk ut chokladen tunt med hjälp av en brödpensel i pappersformarna och ställ dem efterhand i kylskåpet.
    3. Gör detta i två omgångar.
    4. Det är lättare att hantera om du har 3-4 pappersformar vilket ger mer stadga.
    5. Ta bort pappersformarna. Hit kan man förbereda dagen innan.
    6. Blanda samman fyllningen och garnera.
    7. Eller fyll chokladformarna med något som du tycker om. Vad som passar bäst efter årstiden.
    8. Servera direkt.
    9. Hoppas att det smakar bra!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    ros 27 juni 2008

    Förslag på fyllningar: Grädde och jordgubbar Grädde och blåbär Grädde och vinbär Grädde och konserverade mandariner grädde och hallon

    Relaterade Artiklar

    Sockerfria recept
    Av olika anledningar vill eller kan inte alla äta kakor med vanligt so...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben