Fyllda getostbröd med oliver

Serverar: 18-20 portioner

Bröd fyllda med getost, rosmarin och svarta oliver kan ingen motstå. Förbered bröden i god tid och förvara dem ogräddade i frysen. Som Bake-off!

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 3 dl mjölk
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk socker
  • Ca 8 dl dinkelmjöl
  • 1 tsk salt
  • Fyllning
  • 300 g getost
  • 4 msk hackad färsk rosmarin
  • 1½ dl hackade svarta oliver
  • Pensla med
  • Olivolja
  • Flingsalt
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i en skål. Rör ut jästen i kall mjölk. Tillsätt olja, socker, siktat mjöl och salt och arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
    2. Dela degen i två bitar. Kavla ut varje bit till en platta som är ca 30x40 cm. Fördela smulad getost, hackad rosmarin och hackade oliver över halva degen och vik över den ofyllda sidan.
    3. Skär degen tvärsöver i ca 2 cm breda remsor. Dela remsorna på längden, men låt dem hänga ihop högst upp, som ett par byxor. Vrid/snurra bröden och lägg dem på skärbrädor med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
    4. Frys in bullarna på skärbrädorna. Lägg bullarna i fryspåsar när de fryst.
    5. Gräddning: Sätt ugnen på 225 grader. Lägg bröden på plåtar med bakplåtspapper i rumstemperatur medan ugnen värms. Pensla bullarna med olja och strö på lite flingsalt. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben