Fyllda kycklinglår Barsotti

Serverar: 4 portioner

Det finns färdiga urbenade lår att köpa.

Ingredienser

  • 8 urbenade kycklinglår
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymald vitpeppar
  • ca 4 skivor parmaskinka
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 lagerblad
  • ½ tsk oregano
  • ½tsk rosmarin
  • ½ tsk timjan
  • ½ tsk salvia
  • 2 msk hackad persilja
  • Olivolja till stekning
  • Ca 1 dl torrt vitt vin
  • Tillbehör
  • Blandad sallad
  • Instruktioner

    1. Lägg ut kycklinglåren.
    2. Salta och peppra och lägg på ½ skiva skinka på varje kycklinglår.
    3. Skala och finhacka vitlöken. Smula lagerbladet och blanda alla kryddorna. Strö över vitlök och fördela kryddblandningen ovanpå skinkan.
    4. Rulla ihop ruladerna och fäst med en bit torr spagehetti. Enkelt och praktiskt. Stick först hål med en provsicka eller tandpetare.
    5. Bryn ruladerna i olja, häll på en bottenskyla vitt vin och sjud dem under lock ca 10 minuter. Servera med blandad sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben