Fyllda kycklinglår med potatisklyftor

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Potatisklyftorna kan smaksättas efter önskemål, t ex med curry, paprika, chili eller oregano.

Ingredienser

  • 4 kycklinglår med ben, helst med skinn, ca 600 g
  • 1 knippa bladpersilja
  • 200 g naturell färskost
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • 1 krm mald svartpeppar
  • Potatisklyftor
  • 600 g potatis
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°.
    2. Skär en djup skåra i varje kycklinglår. Hacka hälften av persiljan och blanda med färskosten. Skala och pressa i vitlöken och fördela osten i kycklingen.
    3. Lägg kycklingen i en ugnssäker form och krydda med salt och peppar.
    4. Stek mitt i ugnen 20-25 minuter tills kycklingen är genomstekt. Håll varmt under folie.
    5. Skala och klyfta potatisen. Blanda med olivolja på en plåt med bakplåtspapper.
    6. Tillaga potatisen mitt i ugnen 20-25 minuter. Salta potatisklyftorna och garnera kycklingen med resten av persiljan. Servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben