Fyllda matgifflar med salami och fetaost

Serverar: 24 portioner

Passar lika bra till soppan som till kvällsteet eller utflykten!

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 1 msk rapsolja
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • Ca 12 vetemjöl
  • Fyllning
  • 130 g salami
  • 150 g fetaost
  • 1 dl strimlad färsk basilika
  • 1 dl hackade soltorkade tomater i olja
  • Pensling
  • Ägg
  • Sesamfrö
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250°C. Smula ner jästen i en skål och tillsätt vattnet som är 37°. Rör tills jästen lösts upp. Tillsätt olja, salt, socker och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl tills den släpper skålens kant. Låt degen jäsa övertäckt i 1 rimme.
    2. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och dela den i fyra bitar. Kavla ut varje bit till en rundel som är 25 cm i diameter. Skär varje rundel i sex snibbar.
    3. Fyllning: Lägg strimlad salami, smulad fetaost, strimlad basilika och hackade tomater på den breda delen av snibbarna. Rulla ihop snibben från den breda sidan och lägg giflarna med skarven ner på en plåt med bakplåtspapper.
    4. Låt gifflarna jäsa övertäckt i 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö på sesamfrön. Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben