Fyllda paprikor med chèvrekräm

Serverar: 4 portioner

Ett GI-recept.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 msk olivolja
  • 400 g lammfärs
  • 1 dl tomatpuré
  • Salt
  • Peppar
  • 4 portioner bulgur
  • 2 stora eller 4 mindre paprikor
  • Några kvistar timjan
  • 100 g chevrèost
  • 2 dl kesella 10 %
  • Salt
  • Peppar
  • ½ dl rostade pumpakärnor
  • Rucolasallad
  • Gröna vindruvor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Hacka löken och fräs i olivolja. Tillsätt tomatpuré, färsen, salt och peppar. Låt puttra en stund.
    3. Koka bulgurn.
    4. Skär toppen av paprikorna och ta ut kärnhuset. Ställ dem i en ugnsfast form och skär eventuellt av en liten bit i botten så att de står stadigare.
    5. Blanda ihop bulgurn och lammfärsen och fyll paprikorna. Lägg det som eventuellt inte får plats i en skål och servera vid sidan. Ställ in i ugnen ca 10 minuter.
    6. Blanda chevrè och kesella med en gaffel, repa i timjanbladen och smaka av med salt och peppar.
    7. Servera med rostade pumpakärnor och en sallad gjord på rucolasallad och gröna vindruvor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben