Fyllda paprikor med stor couscous

Serverar: 4 portioner

Fyllda paprikor är rätt igen. Här i lite modernare tappning än för ca 30 år sedan.

Ingredienser

  • 6 stora röda paprikor eller spetspaprikor
  • 2 dl moghrabiah (stor couscous)
  • 150 g färska haricots verts
  • 1 tsk kanel
  • 3/4 tsk spiskummin
  • 1 1/4 tsk malen koriander
  • 400 g svarta bönor
  • 200 g fetaost
  • 4 torkade aprikoser
  • Olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • Tillbehör
  • Bröd
  • Matyoghurt
  • Ajvar relish
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Dela paprikorna längs med och ta bort kärnorna. Rosta med snittytan upp i ca 10 minuter på en plåt med lite olja. Tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen, den får inte vara för al dente.
    2. Förväll de gröna bönorna 3-4 minuter, spola i kallt vatten och skär dem i bitar. Fräs kanel, spiskummin och koriander försiktigt 1-2 minuter i 2 msk olja.
    3. Rör ner couscous, svarta bönor och haricots verts. Smula i fetaosten. Skär aprikoserna i strimlor och tillsätt dem. Blanda allt och smaka av med ½ tsk salt och 1 krm peppar.
    4. Fyll paprikorna med blandningen och servera med bröd, matyoghurt och ajvar relish.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben