Fyllda persikor

Serverar: 6 portioner

En fruktig och frisk dessert med ett delikat täcke av spröd maräng - detta är den perfekta sommardesserten.

Ingredienser

  • 3 stora persikor
  • 2½ dl färska eller frusna tinade blåbär
  • 2 msk apelsinjuice
  • 2 äggvitor
  • ½ dl strösocker
  • Garnering
  • Florsocker
  • Blåbär
  • Mynta
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala, halvera och kärna ur persikorna. Torka av dem och ställ dem på en plåt klädd med bakplåtspapper. Portionera ut blåbären i persikorna, droppa över apelsinjuicen.
    2. Vispa äggvitan med en elvisp till ett hårt skum. Tillsätt sockret under tiden. Vispa tills äggvitan bildar små toppar när vispen tas ur skålen.
    3. Bred eller spritsa marängen över varje persikohalva.
    4. Baka persikorna i ugnen tills marängen är gyllengul, ca 10 minuter. Lägg upp persikorna på tallrikar, lägg lite florsocker i en sil och pudra över varje persika. Garnera med mynta och blåbär.
    5. Genväg: Använd persikohalvor på burk istället för färska persikor. Låt dem rinna av och torka på en bit papper, fortsätt sedan enligt receptet.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Gewürztraminer
    Gewürztraminer är en av de fyra ädla druvorna i Alsace och en av de lä...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben